ősz

ősz

2011. január 16., vasárnap

Nanuk szelet


Kipróbált, hagyományos receptek
Ez most egy egyszerűbb, kevert tésztás sütemény, egyik nagynéném receptje, klasszikus főtt krémmel, a tetején csokimázzal és kókuszreszelékkel. Eztl még én is meg szoktam sütni, nagyon kiadós, jó vendégváró süti.

Nanuk – szelet



20 dkg réteslisztet összekeverünk 10 dkg darált dióval és 1 csomag sütőporral.

4 tojás sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől és kikeverjük 30 dkg porcukorral majd apránként hozzáadunk 10 evőkanál langyos vizet.

A lisztes keveréket óvatosan összeforgatjuk a cukorral kikevert tojássárgájával valamint a 4 tojás felvert habjával.

Tepsibe öntjük és villanytűzhelyben 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
Még melegen cérnával kettévágjuk és krémmel megtöltjük.
A tetejére csokimázat teszünk.

Krém

3 dl tejet felfőzünk 2 evőkanál rétesliszttel.

Ha kihűlt simára keverjük 15 dkg Rama margarinnal , 15 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral.

Máz

10 dkg étcsokoládét gőz fölött felolvasztunk 3 evőkanál olajjal és ha kicsit hűlt, rákenjük a tésztára.

Mostanában gesztenyekrémmel készíti anyut:

2 dl tejet 2 evőkanál rétesliszttel kell felfőzni, majd ha kihűlt hozzákeverni 25 dkg lereszelt gesztenyepürét, 10 dkg margarint, 10 dkg porcukort és 1 evőkanál rumot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése